O meni

"Prisluhniti krajanom, razumeti njihove izzive in ukrepati za kakovostne rešitve so moja poslovna vodila in način, s katerim želim voditi občino."

Simona, Miklavščanka od mladih nog?

Res je, tukaj sem odraščala, obiskovala šolo in mnogi me iz teh dni poznate pod imenom Simona Mulec. Ta občina je moj kraj. Je kakor magnet, ki me vedno znova potisne k novim izzivom, a pritegne nazaj k sebi.
Je nekaj posebnega, v njem si lahko svoboden ter hkrati del neke skupnosti, ki zna stopiti skupaj in narediti velike reči.

Zakaj poklic odvetnice?

Najbrž zato, ker sem vedno želela pomagati ljudem. V moji naravi je, da prisluhnem in še več - aktivno poslušam. Zato, da pridem do temeljnega vzroka težave in ga rešujem skupaj s stranko.

Pogled na Vašo kariero razkriva, da izkušnje presegajo okvirje odvetništva. Kako to?

Strokovna pot me je vodila do sodelovanja s številnimi državnimi institucijami. Skozi njih sem spoznala upravne postopke, delovanje uradnih organov in predvsem neverjetno število raznolikih profilov ljudi.

Najbrž mi je vsak od njih dal pobudo in zamisel, da različne izzive skušamo rešiti drugače. Tako se en dan znajdem na sestanku civilne iniciative v Miklavžu in drugi dan z vodstvom javne institucije. Svet je raznolik in prav zato verjetno tako zanimiv.

Mama, žena, odvetnica in še županja. Moderna ženska, ki zmore vse?


Sem še vedno mama ter žena z vsemi svojimi čustvi in željami, a to ne bi mogla biti brez tako izjemnih otrok, moža, staršev in vseh sorodnikov ter prijateljev.

Podpora je izjemna in le tako je pravzaprav možno izpeljati ta izziv. Utvara ali kliše super-ženske pri meni odpade, saj sem za nekaj takšnega preveč resna. Županovanje je trdo delo ekipe, katere vsak član rabi odlično domačo podporo.

Omenili ste ekipo. Kako boste vodili občino?

Tako, kot jo mora odličen vodja. Prisluhniti krajanom, razumeti njihove izzive in ukrepati za kakovostne rešitve so moja poslovna vodila in način, s katerim želim voditi občino.

Želim povezovati občino z državnimi organi, še posebej pri tem izpostavljam pomembnost povezovanja z ministrstvi, kar vse lahko uresničim s sodelovanjem z vladno stranko SD, s podporo katere tudi kandidiram. 

V sodelovanje želim prav tako vključiti  vsa društva, podjetja in druge organizacije, ki pravzaprav so občina v najširšem smislu besede.

Kaj boste naredili prvi dan županovanja?

Zaključila že začete projekte. Bodoče načrte pa dodatno razviti in jih dopolniti z željami in interesi krajanov, ki jih bomo pridobivali tekom predvolilnega obdobja, kakor tudi ves čas županovanja.

Potrebe krajanov so zagotovo nujne in zato ni časa za čakanje, treba je ukrepati od prvega dne.

Najlepša hvala in obilo uspeha želimo,
ekipa Simone Marko